diumenge, 12 d’agost del 2012

Agricultura intervé ocells protegits i arts il·legals de caça a Cabrera de Mar



8 d'agost de 2012 - Membres del Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura han comissat i retirat del pati d’una casa situada en el paratge Pla de l’Avellà del municipi de Cabrera de Mar (El Maresme) una xarxa japonesa, que estava sent utilitzada per a la caça furtiva d’ocells. El caçador furtiu utilitzava diferents plantes com a esquer per a atraure els animals i facilitar-ne la seva captura mitjançant la xarxa japonesa que tenia instal·lada a l’hort annexa a casa seva. Aquesta xarxa il·legal ha estat immediatament retirada pels Agents Rurals evitant així que més exemplars d’espècies protegides hi poguessin quedar atrapats.
En el moment de l’actuació hi havia un ocell insectívor de l’espècie Mosquiter Comú (Phylloscopus collybita) penjat de la xarxa, a més durant la inspecció efectuada pels agents rurals al lloc dels fets es varen intervenir un Gaig (Garrulus glandarius) i dues Caderneres (Carduelis carduelis) ja capturades.
Les diferents espècies d’ocells capturades de manera il·lícita amb arts de caça no permesos són molt beneficioses per l’home pel control biològic que realitzen de diferents insectes i invertebrats que sense la seva eficaç actuació esdevindrien plagues perjudicials.
La utilització d’arts il·legals de caça per a la captura i mort d’animals constitueix un delicte tipificat en l’article 336 del Codi Penal. Aquesta infracció pot comportar una pena de presó de 6 mesos a 2 anys i inhabilitació especial del dret de caçar entre 3 i 8 anys.
Des de gener d’aquest any 2012 el Cos d’Agents Rurals del Departament ha realitzat a la comarca del Maresme un total de 568 actuacions relacionades amb la caça i protecció dels animals, de les quals 55 (un 10%) han estat inspeccions de xarxes, paranys, esquers o altres trampes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada