diumenge, 30 de setembre del 2012

Menjadores a Can Jalpí i als balcons d'Arenys de Munt


Ara que ja som a la tardor i comença a refrescar, els ocells tenen més dificultat per trobar menjar. Al parc de Can Jalpí hem reconstruït les menjadores que hi havien a la riera i periòdicament hi posem una barreja d'aliment per a fringíl·lids per afavorir la presència d'aus al nostre entorn. Si us hi fixeu bé podeu observar menjadores fetes amb canyes de bambú, troncs i escorces d'arbre. I si us hi atanseu sense fer soroll... fàcilment podreu contemplar tot tipus de mallerengues: blaves, carboneres, emplomallades, petites i cua llarga... També hi són freqüents els rupits, gaigs, garses, merles, tudons i tórtora turca; així com pardal comú i pardal xàrrec, verdums, caderneres, cotxa fumada, mosquiter comú, bruel, gratapalles i raspinell... i fins i tot l'altre dia hi havia un picot verd bebent aigua!
   
                     




Rupit (Erithacus rubecula)

Mallerenga petita (Parus ater)


Si algú està interessat en col·laborar i vol venir a posar menjar a les menjadores del parc només ha de posar-se en contacte amb la central (lacentral@arenysdemunt.cat).

I si vau venir al taller de construcció de menjadores que vam fer a la primavera, ara és el moment de penjar-les al balcó o al jardí i omplir-les de pipes, blat de moro, fruits secs, mill, engrunes de pa o fruita (sempre en cru i sense sal ni sucre).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada