dimarts, 5 de novembre del 2013

Bolets de tardor

Els dies 2 i 3 de novembre es va celebrar a Arenys de Munt el cap de setmana dedicat als bolets, dins la programació de Viu el Parc del Montnegre i Corredor i en col·laboració amb l’Escola de Natura del Corredor.

El dissabte al matí es va fer una sortida per anar a buscar bolets pels voltants de Collsacreu. Hi van assistir unes 30 persones de totes les edats que, guiats pel micòleg Belisari González, van anar trobant una gran varietat de bolets: quatre rovellons, algun rossinyol, surenys, carlets, pebrassos, marietes, llores, lleteroles… Segurament, més dels que esperàvem trobar, doncs aquesta tardor ha plogut molt poc i encara no ha fet fred.


Després de l’excursió vam anar a la Sala d’Exposicions per classificar els bolets trobats i distribuir-los en taules. En total es van mostrar més de 80 espècies diferents, classificades en: comestibles, comestibles però amb precaució, sense valor gastronòmic, tòxics i mortals. Durant la tarda de dissabte i tot el diumenge va visitar l’exposició un gran nombre de persones i en Belisari va resoldre els dubtes i qüestions que li plantejaven els assistents. El diumenge al matí alguns boletaires encara van portar més bolets per a l’exposició i a la tarda en Belisari va realitzar una xerrada sobre els bolets. Va parlar de les propietats anticancerígenes de la pipa, la toxicitat del groguet o verderol i ens va explicar alguns secrets de la cuina dels bolets.

Segons sembla hi ha unes 3.000 espècies de bolets descrites, de les quals 1.800 es troben a Catalunya i al País Basc. Al Maresme tenim una gran varietat de bolets i “van molt buscats!”. Per això és important conèixer-los i respectar el medi on es troben. Després de l’exposició les restes dels bolets trobats es van recollir en sacs i es van escampar pels boscos del nostre entorn. 

  

 



 


 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada