dimecres, 4 de juny del 2014

Passejada a la font de l'Aigua Roja

El diumenge 1 de juny vam començar la passejada pujant pel veïnat de Sobirans i enfilant cap a la casa Nova de Pibernat pel torrent de Can Clariana. Un cop a dalt vam veure el safareig, amb volta de totxo; les feixes, amb vistes al mar; el pou per extreure l'aigua, amb una maneta manual; i l'era, on vam esmorzar. 





 A continuació vam agafar el camí que porta al Corredor, passant pel Pi de Buac i la fita dels Tres Termes, una pedra triangular de granit que indica el límit de tres termes municipals i que té gravada una lletra a cada una de les cares: la D de Dosrius, la V de Sant Vicenç de Montalt i l'A d'Arenys de Munt.



 Després vam arribar als suros d'en Burget i vam seguir fins a la Creu de Rupit, encreuament de camins que condueixen a Mataró, Canyamars, Dosrius, Sant Vicenç o Arenys de Munt.


Vam iniciar el descens tot prenent la pista que ens porta de retorn al poble, passant per Can Jaume Alzina, fins a la font de l'Aigua Roja. La font, que va ser arranjada fa uns anys per un grup de voluntaris, actualment raja. Aquesta font ferruginosa, que servia alhora d'abeurador, es troba envoltada de vegetació de ribera, com avellaners, cirerers, heures i roldor. 



Més avall, dins el torrent, trobem la font de la Milans, en un lloc humit ple de falgueres, molses i heura. Tot seguint el llit de la riera de Sobirans, passant per una esplanada de plàtans, arribem al sorrall.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada