El diumenge 24 d'abril es va celebrar la jornada d'anellament científic al Parc de Can Jalpí. En aquesta ocasió es van anellar 53 individus de 21 espècies diferents i es van recuperar 17 individus que ja portaven anella. Entre aquests ocells ja anellats es van trobar 3 individus, 2 mallerengues carboneres i un pica-soques blau, que tenien més de 4 anys d'edat; això es va poder saber perquè portaven una anella de l'ICO i els 3 havien estat anellats al parc de Can Jalpí.
Aquest any els ocells més anellats han estat els pardals comuns (Passer domesticus) i els pardals xarrecs (Passer montanus). S'han recuperat unes quantes mallerengues carboneres i blaves amb anella, doncs són les espècies més anellades al parc (193 Parus major i 175 Cyanistes caeruleus). En total ja s'han anellat 1.267 ocells a Can Jalpí.
Aquesta vegada, a banda de les xarxes japoneses, s'ha instal·lat una trampa amb cacauets per capturar mallerengues. Cal dir que aquests mètodes només es poden utilitzar amb finalitats científiques i de la mà d'experts en ornitologia.
Com a curiositat aquest any s'ha anellat per primera vegada al parc de Can Jalpí una oreneta comuna (Hirundo rustica). Les orenetes anteriorment havien fet niu a la Central, on encara s'hi poden observar els nius, i al porxo, on s'han instal·lat uns nius artificials que de moment no han estat ocupats.
També s'ha anellat una tallereta vulgar (Sylvia communis), una garsa (Pica pica), 3 tòrtores turques (Streptotelia decaocto), 1 tudó (Columba palumbus), un raspinell (Certhia brachydactyla), un rupit (Erithacus rubecula), una mallerenga cuallarga (Aegithalos caudatus), un pinsà (Fringilla coelebs), 2 gratapalles (Emberiza cirlus) i 1 gafarró (Serinus serinus), 5 verdums (Carduelis chloris), 3 tallarols de casquet (Sylvia atricapilla), 1 tallarol capnegre (Sylvia melanocephala), 2 mosquiters de passa (Phylloscopus trochilus) i 3 merles (Turdus merula). En definitiva, una gran varietat d'espècies en poques hores i en un mateix espai.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada