diumenge, 13 d’abril del 2014

Viles Florides

Aquest any l’ajuntament d’Arenys de Munt participa en el projecte Viles Florides. Aquest projecte neix a partir de la CHOC (Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya) que distingeix aquelles iniciatives tant de l’àmbit públic com privat, on la flor i la planta ornamental són protagonistes.

Així doncs, el municipi d’Arenys de Munt s’ha presentat al concurs defensant els espais verds, els parcs i jardins que configuren i perfilen el municipi. Entre aquests espais trobem El Parc de Can Jalpí, on es poden diferenciar diverses zones singulars i amb prou força per ser espais característics des d’un punt de vista mediambiental i sociocultural: el passeig dels plataners i eucaliptus, la zona del “Bambudal”,  el passeig dels avellaners, el Roure de Gernika, etc. Cal dir, que aquests espais no només són un reclam a nivell de diversitat d’espècies vegetals, sinó que són espais mosaïc entre l’oci social i la natura.
També cal destacar, per una banda, la Riera i els plataners, que la dibuixen com a lloc emblemàtic i eix vertebrador del municipi, i d’altra banda l’esforç que està fent el municipi, tant a nivell de divulgació com de repoblació, d’una espècie autòctona del Maresme en situació de retrocés com és l’aloc, Vitex agnus-castus.

Finalment segons criteri d’un jurat especialitzat, obtindran el distintiu Flor d’honor (una, dues o tres flors) aquelles viles que responguin millor als requisits del concurs.


Pels municipis i per Arenys de Munt la participació en aquest projecte suposa un reconeixement de l’esforç que es fa, dia a dia i entre tots, pel manteniment de les zones verdes i dels espais urbans garantint a les generacions futures un municipi ric, fort i sa des d’un punt de vista mediambiental.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada