diumenge, 19 d’abril del 2015

Cap de setmana dels ocells - 25 i 26 d'abril


La Regidoria de Medi Ambient i el Centre d’Informació del Parc Montnegre i el Corredor us conviden a participar al cap de setmana dedicat als ocells.

El proper dissabte 25 d'abril l'ornitòleg Pere Alzina ens oferirà un curset d'introducció als ocells del Maresme, de 9 a 2h.

El curset consta de dues parts. Una xerrada en què es presenten les principals espècies del Maresme: dels boscos d'alzines i pins de la Serralada, dels fondals esponerosos de torrents i rieres, dels camps i erms, de la costa, dels pobles i ciutats i, finalment, dels ecosistemes aquàtics relligats a la Tordera. Ocells que hi són tot l'any -residents-, només en època de cria -estivals-, només després de la reproducció -hivernants- o bé de pas cap a terres llunyanes (tundra russa i escandinava, sabanes africanes, etc.). Rapinyaires, moixons, camallargs, ànecs...de mides, colors i formes ben diversos. La segona part és una passejada per aprendre a identificar amb la vista i l'oïda els ocells i els seus cants bo i passejant pels rials, pels camps i les bosquines que conformen el mosaic paisatgístic d'aquest racó de Maresme.


El diumenge 26 d'abril es farà una nova jornada d’anellament científic d’ocells, oberta al públic, al Parc de Can Jalpí. A partir de les 8 del matí, especialistes en ornitologia i anellament d'ocells de l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) recolliran els ocells de les xarxes, els anellaran i mostraran els exemplars als participants.

Seguidament, entre les 11 i la 1, els Amics del Bosc Isclenc ens oferiran un taller  de construcció de menjadores per ocells.

Totes les activitats són gratuïtes, aptes per a totes les edats.
Inscripcions al curset: lacentral@arenysdemunt.cat

Us hi esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada