diumenge, 12 d’abril del 2015

Una escola al bosc

El diumenge 12 d'abril l'associació Infància, joc i natura va venir a la Central a presentar-nos un projecte d'escola al bosc per a nens de 3, 4 i 5 anys. 
El projecte està inspirat en el moviment europeu d’educació en entorns naturals com a forma d’aprenentatge i de creixement personal i col.lectiu. 
Un total de 30 persones van assistir al centre d'informació per poder conèixer aquest projecte.




A la natura, cada dia és diferent, i l’entusiasme possibilita l’aprenentatge. Els educadors no són ni dinamitzadors ni inhibidors sinó possibilitadors del joc. No hi ha jocs dirigits, a la natura la llibertat és absoluta. Els troncs, les pedres, les fulles, els insectes, la terra, els rastres, la pluja, el cant dels ocells... són elements que ens connecten amb el nostre entorn natural. Els nens necessiten temps per experimentar i per sentir i cal respectar el ritme de cada nen. Segons Rousseau s'han de posar les qüestions a l'abast del nen perquè les resolgui per si sol... que no sàpiga allò perquè nosaltres li hem dit sinó perquè ho ha comprès ell mateix; que inventi teories encara que siguin errònies i no pas que les aprengui. Algunes teories científiques també han estat equivocades fins que s'ha demostrat el contrari. Els nens tenen les seves pròpies maneres de veure, pensar i sentir i no és necessari que ho substituïm per les nostres maneres, ja que són pròpies dels adults.

El contacte directe amb la natura afavoreix l'autonomia, la creativitat i l'interès per aprendre i la salut, tan física com mental, dels nens.

Ens expliquen que ningú pot estimar allò que no coneix: no podem inculcar a algú el respecte a la natura si mai ha anat al bosc. 
Sens dubte seran nens compromesos amb la sostenibilitat perquè ja se senten part d’allò que volem protegir.

Si voleu més informació podeu contactar a través de infanciajocinatura@gmail.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada