dissabte, 14 de juny del 2014

Cens de nius d'oreneta

La Central de Can Jalpí, a través de la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, us convida a participar al cens d’oreneta cuablanca (Delichon urbica).


El projecte Orenetes és una iniciativa de l'Institut Català d'Ornitologia (ICO).

Es tracta d’un estudi que es realitza cada any a diferents municipis de Catalunya i consisteix en un recompte de nius d’oreneta i el seu posterior seguiment. 

Aquest cens es va realitzar per primera vegada a Arenys de Munt fa 2 anys i pretén estudiar l’evolució de les poblacions d’oreneta, a través de l’observació i conservació dels seus nius, al llarg del temps.

Les orenetes són un indicador de la qualitat ambiental i, per tant, la seva presència ens serveix per valorar el patrimoni natural que ens envolta.


Vols participar-hi?
Per participar en el projecte, no cal tenir coneixements previs sobre ocells. És una activitat gratuïta i dirigida a totes les edats.Us hi podeu apuntar individualment, en grup o en família; hi són benvinguts grups d’esplai i lleure, casals d’avis, ornitòlegs i amants de la natura.
Què cal portar?
· Necessitareu llapis o bolígraf
· Un suport dur per poder anotar les dades (carpeta, portafolis o fusta).
· Rellotge o cronòmetre
· És recomanable portar prismàtics, si en teniu.
On i quan?
· Dissabte 21 de juny a les 8 hores del matí a la Plaça de l’Església d’Arenys de Munt i la durada aproximada serà d’unes 3 hores.

No cal inscripció prèvia, però per més informació podeu enviar un correu a: lacentral@arenysdemunt.cat o trucar al 93 1160030.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada