dilluns, 9 de juny del 2014

Curs de cants d'ocells


El dissabte 7 de juny en Pere Alzina, a través de l'Institut Català d'Ornitologia, va oferir a la Central un curs per aprendre tècniques de reconeixement dels cants dels ocells. El curs, que va tenir la durada d'un dia, va combinar dues classes teòriques amb dues sortides pràctiques al voltant d'Arenys de Munt. Tot acompanyat de dites, mites i llegendes i referències bibliogràfiques. Els alumnes van aprendre a fixar-se en una sèrie de característiques que ens ajuden a recordar, diferenciar i identificar diferents cants.


Durant el matí vam caminar pel rial de Can Campeny i Can Sala de Dalt. A banda dels ocells treballats a classe, vam poder escoltar i identificar un gran nombre d'espècies diferents. Des del tallarol de casquet, la mallerenga carbonera, les orenetes, el pinsà, el rupit, el trist, el tudó, la tórtora turca i uns quants més.

 

La part pràctica, tot i ser principalment auditiva, es va completar amb l'observació d'alguns ocells, el reconeixement de rastres de mamífers, com senglars i esquirols,  l'observació de papallones i un grapat de curiositats de caire naturalista.


I a la tarda, des de l'ermita de Lourdes, vam dirigir-nos a la Riera de Sobirans i al Torrent de la Milans, ja dins el parc del Montnegre i el Corredor.  Ens van acompanyar el merlot, l'oriol, el bruel, el raspinell, el cargolet o ull de bou, el rossinyol, el pica-soques blau i el tord, entre d'altres.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada