dimarts, 18 de juny del 2013

Participa al Projecte Orenetes a Arenys de Munt

La Central de Can Jalpí, a través de la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental, el proper dissabte 29 de juny a les 10 hores del matí a la Central de Can Jalpí, us convida a participar al cens d’oreneta cuablanca (Delichon urbica).

El projecte Orenetes és una iniciativa de la Fundació Territori i Paisatge i de l'Institut Català d'Ornitologia (ICO).

Es tracta d’un estudi que es realitza cada any a diferents municipis de Catalunya i consisteix en un recompte de nius d’oreneta i el seu posterior seguiment. Aquest cens es va realitzar per primera vegada a Arenys de Munt l’any passat i pretén estudiar l’evolució de les poblacions d’oreneta, a través de l’observació i conservació dels seus nius, al llarg del temps.
Les orenetes són un indicador de la qualitat ambiental i, per tant, la seva presència ens serveix per valorar el patrimoni natural que ens envolta.
Vols participar-hi?
Per participar en el projecte, no cal tenir coneixements previs sobre ocells. És una activitat gratuïta i dirigida a totes les edats. Us hi podeu apuntar individualment, en grup o en família; hi són benvinguts grups d’esplai i lleure, casals d’avis, ornitòlegs i amants de la natura.
Què cal portar?
· Necessitareu llapis o bolígraf
· Un suport dur per poder anotar les dades (carpeta, portafolis o fusta).
· Rellotge o cronòmetre
· És recomanable portar prismàtics, si en teniu.
On i quan?
· Dissabte 29 de juny a les 10 hores del matí a la Central de Can Jalpí i la durada aproximada serà d’unes 3 hores.
No cal inscripció prèvia, però si hi voleu assistir us agrairem que ompliu el formulari que trobareu a http://www.arenysdemunt.cat/formulari.php?id=6517
També podeu enviar un correu a: lacentral@arenysdemunt.cat o trucar al 93 793 79 80 (Ajuntament).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada