dimarts, 13 de maig del 2014

Passejades pels entorns d'Arenys de Munt


L’Ajuntament d’Arenys de Munt, a través de la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat,  ha programat  per aquesta primavera tres passejades guiades per a conèixer l’entorn de la vila i el seu patrimoni natural i històric. Enguany les sortides estaran relacionades amb “les fonts i els safareigs”. Aquestes instal·lacions han estat presents a totes les viles des de fa segles i estan relacionades amb el subministrament d’aigua. Tot i que avui en dia han passat a tenir funcions auxiliars i d’esbarjo, complien una funció essencial en una època on no existia l’aigua corrent a les llars i no tothom disposava de pous o cisternes particulars.

Les dates previstes són:

 -        Diumenge 18 de maig – El pas de l’aigua, Ca l’Arquer, font de l’Aulet, Collsacreu i Fondo de Can Rossell.
-         Diumenge  1 de juny – Sobirans, safareig de la Casa Nova, Pi de Buac, Creu de Rupit, font de l’Aigua Roja i font de la Milans.
-         Diumenge 8 de juny – El Fangar, Font d’en Trici, Ca l’Oliver i Can Xicoy.


Un guia coneixedor del territori ens aproparà als indrets més amagats d’Arenys de Munt. Els recorreguts estan adreçats a gent acostumada a caminar. Cal dur calçat còmode, esmorzar  i cantimplora amb aigua.

El punt de trobada de la primera sortida serà a les 9 del matí a la plaça de l’Església. Per les sortides de l'1 i el 8 de juny se sortirà a les 8h del matí.

Aquests itineraris, que tenen una durada de 3 o 4 hores, són gratuïts. Si el temps no permet fer l'activitat en bones condicions, s'anul·larà la sortida. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada