dilluns, 12 de maig del 2014

Curs de tècniques de reconeixement de cants dels ocells

La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament d'Arenys de Munt us anima a participar al “Curs de tècniques de reconeixement de cants dels ocells” que es farà el proper dissabte 7 de juny a La Central, el Centre d’Informació del Parc Montnegre i el Corredor situat al Parc de Can Jalpí.

La finalitat principal del curs és aprendre tècniques, estratègies i metodologies que ens permetin recordar millor els cants d'ocells i, per tant, identificar-los auditivament al camp.

Descripció:
Curs intensiu d'un dia en el que s'utilitza una metodologia pròpia i única desenvolupada pel professor del curs en el que es fa una descripció del cant i, en un crescendo de dificultat, s'arriba a dibuixar el cant dels ocells amb diversos trucs per recordar millor les notes.
Aquesta tècnica s'enriqueix amb dites, llegendes i referències literàries que ajuden a recordar millor els cants i reclams, una informació que generalment no se sol aprendre en cursos d'ornitologia però que, en canvi, és la que es reté amb més facilitat. Es veuen també sonogrames i s'estudia la forma d'interpretar-los.
En les sessions pràctiques, es faran recorreguts en dues zones diferents al voltant del parc, amb la finalitat de posar en pràctica les tècniques apreses a l'aula.

Temari:
•          Introducció
•          Cant vs Reclam
•          El sonograma
•          La Caracterització del Cant
•          El Dibuix del Cant
•          Els Ocells i la cultura humana: macedònia de curiositats literàries, mitològiques, pictòriques, cinematogràfiques, musicals i etològiques.
•          Professor: Pere Alzina.

Horari: 9h-12h classe teòrica, 12h-14h pràctica; 16h-18h classe teòrica; 18-20h pràctica.

Preu: 15€ socis ICO; 30€ no socis; menors de 18 anys: 50% de descompte

Requisists: Cal realitzar la inscripció prèvia a través de l’Institut Català d’Ornitologia. Telèfon: 93 458 78 93. Adreça electrònica: ico@ornitologia.org 

Més informació ahttp://ornitologia.org/ca/queoferim/formacio/cursos_cants.html#c2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada