diumenge, 18 de maig del 2014

Passejada a la font de l'Aulet

El diumenge 18 de maig hem fet la primera de les passejades al voltant de les fonts i safareigs d'Arenys de Munt. Sortint de la Plaça, guiats per en Gaspar Casals, hem agafat la drecera que porta a la Creueta fins a l'inici de la riera de la Vallalta. Hem anat al Pas de l'Aigua, on en Josep de Can Martí de la Nena ens ha ensenyat com es posa en funcionament la bomba per omplir el safareig, que utilitza per regar l'hort.




En Rafel s'ha enfilat per encebar la bomba, abocant dues galledes d'aigua dins el tub del teulat, i hem pogut veure com brollava l'aigua al safareig. Mentrestant hem escoltat el cant d'uns oriols.




Després hem enfilat pel camí de Ca l'Arquer fins trobar la bassa de Can Nan. Al marge del camí hem vist un poll de merla. 
Hem pujat pels Esqueis i hem agafat el camí que porta a la font de l'Aulet.



Un cop a la font hem esmorzat i en Rafel ens ha mostrat les obres que ha fet per tal que, si un dia plou en abundància, la font revingui. La font es va arreglar fa uns deu anys però com que no s'hi havia fet cap altra actuació difícilment hauria tornat a sortir aigua. A banda, el bosc que s'ha desenvolupat els últims anys al voltant de la font fa que la major part de l'aigua sigui absorbida per les arrels dels arbres. 


Esperem poder tornar a veure sortir aigua d'aquesta font tan encisadora, sense renunciar a la verdor dels arbres de ribera, que fan d'aquest indret un lloc fresc i amagat on poder escoltar el cant dels ocells.



Després ens hem dirigit cap a Collsacreu i allà hem agafat el Fondo de Can Rossell, l'itinerari més curt en línia recta que condueix a Arenys de Munt. De baixada trobem 3 ponts per on passaven antigament els carros carregats de raïm, suros i terrissa, que venien de Sant Celoni, Vallgorguina i Breda. Finalment abans de deixar el Fondo hem sentit un rossinyol.



1 comentari:

  1. conèixer l'entorn fa estimar el territori. Felicitats per aquesta excel·lent iniciativa!

    ResponElimina