dilluns, 3 de novembre del 2014

Cap de setmana dels ocells

Diumenge 2 de novembre es va celebrar la dotzena edició del cap de setmana dedicat als ocells.

Es van anellar un total de 47 ocells i es va recuperar 1 individu que ja portava anella (control), una mallerenga carbonera que havia estat anellada justament fa un any al parc de Can Jalpí. 

Les espècies que més freqüentment es van recollir al llarg del matí van ser el mosquiter comú, el tallarol de casquet, la mallerenga blava i la mallerenga carbonera. La jornada va ser un èxit doncs va fer un dia molt assolellat. Es van apropar unes cent cinquanta persones per veure els ocells i participar als tallers. Volem agraïr la col·laboració dels ornitòlegs Raül, Antonio, Cristòfol, Joan, Francina, Hugo, Carles i Marta.






El taller de caixes niu que ens van oferir la Sònia i en Xavi, els amics del Bosc Isclenc, també va gaudir d'una gran participació. En total es van construïr 40 caixes niu per a mallerenga. Els participants es van poder emportar les caixes niu per penjar-les als seus jardins, tot i que algunes d'elles les penjarem al parc, per tal d'incrementar les poblacions d'insectívors i haver d'aplicar menys pesticides pel control de plagues.


 

En aquesta ocasió, en motiu de la celebració del programa "Viu el Parc" de la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona, també es va oferir un taller infantil de la mà de l'Alfons de Gest Lúdic l'Obrador. Es van construir més de 70 pica-picots, una simpàtica joguina pels més petits.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada