El dissabte 15 de novembre al matí una trentena de persones, guiats per la biòloga Carme Buixalleu, van sortir a buscar bolets pels entorns d'Arenys de Munt. Es tractava de trobar-ne la major varietat possible doncs el material recol·lectat serviria per muntar l'exposició de bolets, com es fa cada tardor. Després de l'excursió vam ajuntar els bolets trobats i el micòleg Belisari González els va classificar. La mostra es va poder visitar durant tot el cap de setmana a la Sala d'Exposicions, compartint espai amb l'exposició de fotografies que organitza el Grup Fotogràfic. S'exposaren prop de 40 espècies diferents. Unes 300 persones van entrar a veure els bolets i el diumenge a la tarda en Joan Manel Riera, de l'Escola de Natura del Corredor, ens va oferir una interessant xerrada sobre la biologia dels fongs.
Cal remarcar que, des d'un punt de vista ecològic, tots els bolets són bons. Alguns són comestibles i d'altres no; però tots tenen la seva funció a la natura. Per això, quan anem al bosc no hem de trencar ni arrencar els que no coneixem.
Actualment hi ha una controvèrsia entre experts sobre si s'han de tallar o arrencar; sembla ser que si els tallem fem una ferida que pot perjudicar el fong, per això hi ha qui recomana arrencar el bolet, que no és sinó el fruit del fong. En tot cas, el més important és no deixar el micel·li al descobert.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada